Behandling av hund

Jeg tilbyr behandling av din hund, som omfatter mønstring, palpering, klassisk massasje, stretching, mobilisering av ledd, triggerpunktsbehandling, bindevevsmassasje og bindevevsmobilisering. Dette er noe alle hunder kan ha nytte av både forebyggende og behandlende, familiehunden så vel som brukshunden.

Massasjebehandling av hund kan virke forebyggende ved at en jevnlig sjekk vil oppdage om noe er i ubalanse. Det vil også kunne holde musklene myke og smidige, og avfallsstoffer som kan hope seg opp i muskulaturen blir bedre/raskere drenert ut, samt næring lettere tatt opp. Hunden vil også kunne restituere raskere og bedre etter harde anstrengelser. Massasjebehandling er også en viktig metode innen rehabilitering av hund etter skade og operasjon. Behandlingen kan påvirke immunforsvar og sirkulasjon (lymfe/blod) positivt, samt at velvære-/antistresshormonet oxytocin skilles ut. Oxytocin kan blant annet dempe smerteopplevelser, øke læringsevnen, hjelpe fordøyelsessystemet, minske muskelspenninger og mengden stresshormoner i kroppen. En skadet muskel vil kunne få arrdannelse/bindevevsdannelse - ved massasje kan dette minskes. Massasje skal ikke utføres på en akutt skadet muskel, her er laser en god førstebehandling før man fortsetter med massasje.

En god behandling er avhengig av tillit mellom behandler og hund, samt rolige omgivelser. Grunnen er blant annet at for å kunne gi dybdebehandling, må hunden oppnå en trygghet og avslapning som gjør at den kan slippe behandlingen inn. Det nytter ikke å prøve og jobbe i dybden om hunden ikke slapper av og tar i mot. Noen hunder er veldig tillitsfulle rundt håndtering og kommer fort inn i avslapning, mens andre trenger mer tid. Derfor ser jeg alltid an hunden på hvor langt jeg kan gå. Respekterer man det, kommer man som regel fortere til målet.

Det er ulike tilstander hvor hunden ikke bør masseres, som f.eks ved feber eller drektighet. Kontakt meg så finner vi ut om din hund kan få massasjebehandling.

Jeg tilbyr også laserbehandling av mindre områder. Laserlyset påvirker direkte energiomsetningen i cellen, slik at sårheling og reparasjon av skadet muskel eller sene går raskere. I tillegg kan det gi lindring av smerter, løse opp i muskelspenninger, redusere inflammasjon og bedre immunforsvaret.

Jeg er i gang med etterutdanning innen kraniosakralterapi ved Nordisk Hundemassasjeskole AS og implementerer dette i behandlingen fortløpende. Lærer er Bettina Hvidemose fra Center for Dyreterapi, Danmark. Kraniosakralterapi er virkelig en super behandlingsform. Ved hjelp av milde teknikker sjekker og behandler jeg kraniet, nakkevirvlene, ryggvirvlene og bekkenet, samt bløtvev. Det er viktig å se og evt behandle hunden utifra sammenhengen som finnes mellom kraniet, alle ryggvirvlene og os sacrum/korsbeinet. Problemer i f.eks lend eller bekken kan være vanskelig å rette opp i dersom kraniet ikke sjekkes og behandles, siden det er en gjensidig påvirkning mellom visse kraniedeler og visse deler av ryggsøylen/sacrum/bekken. Dette er en behandlingsform jeg virkelig har blitt glad i. 

Behandlingen foregår hjemme hos meg i Mesnali.